Velco brandveiligheid - Nieuwsbrief zomer 2023

 

Aantoonbaar brandveilig, daar staat Velco voor. Om de brandveiligheid te kunnen garanderen zijn wij jouw partner in  de gehele brandveiligheid. Neem bijvoorbeeld blusmiddelen. We onderhouden deze niet alleen, maar we zorgen er ook voor dat de juiste blusmiddelen geplaatst zijn, én dat je  weet hoe je ze moet gebruiken. Integrale veiligheid noemen we dat. Zo kan je er staan voor jouw mensen en organisatie.  

Velco heeft de afgelopen tijd niet stil gezeten. We zijn met veel actualiteiten bezig en we willen de belangrijkste onderwerpen met jou delen.

Partner in brandveiligheid: onze samenwerking met Aveleijn

Velco is partner in brandveiligheid. Maar wat houdt dat nu in? Niemand kan dat beter beschrijven dan onze eigen klanten. In deze editie: Aveleijn.

Al meer dan 50 jaar biedt Aveleijn zorg, ondersteuning, behandeling en advies aan mensen met een verstandelijke beperking of een lage sociale redzaamheid. Met circa 94 locaties is Aveleijn een belangrijke organisatie die mensen ondersteunt in hun volwaardige burgerschap.

Samen met Raoul Evers, adviseur Arbo en Veiligheid bij Aveleijn hebben we gesproken over hoe Velco Aveleijn ondersteunt in het uitdragen van haar missie, de waarde van deze samenwerking en het kunnen opbouwen van kennis. Tot slot werpen we een blik in de toekomst.

Lees het hele artikel

BHV bij Velco: ons oefencentrum

Aantoonbaar Brandveilig. Daarom trainen we bij Velco in ons unieke oefencentrum. Of je nu de BHV basis-, nascholing-, of ploegleiderstraining wil volgen. Bij Velco train je met realistische scenario's die jou voorbereiden op de momenten dat je er wil staan. Hoe gaat dat in zijn werk? Ontdek in onderstaande video wat je van ons oefencentrum kan verwachten!

Trainen in ons oefencentrum betekent:

  • Realistische scenario's, wij bereiden jou voor op de praktijk
  • Geaccrediteerde instructeurs (NRR, NIBHV, Rode Kruis, Oranje Kruis)
  • Hoge tevredenheidsscore van 4,8 van de 5 sterren
Bekijk ons cursus aanbod

Nieuw: Quickscan Brandveiligheid

De veiligheid van je organisatie bestaat niet alleen uit het regelen van je blusmiddelen, onderhoud, BHV'ers en noodplannen. Het is een aanpak waar verschillende elementen samen moeten komen. We benoemden het al even: we streven naar integrale veiligheid.

Wil jij weten hoe jouw organisatie ervoor staat? En wat jouw grootste risico's zijn? Vul eenvoudig onze nieuwe Quickscan in en ontvang een gratis document met gepersonaliseerd inzicht. Het invullen duurt maar een paar minuten. Zo weet jij waar je op in kan zetten zodat je er kan staan voor je medewerkers en organisatie.

Start de scan

BHV Toppers gezocht!

Maandag 6 november 2023 is het de landelijke Dag van de BHV. Op deze dag wordt er extra aandacht gegeven aan de BHV'ers in Nederland. BHV'ers zijn belangrijk, want BHV'ers zorgen voor de veiligheid van je organisatie en medewerkers in het geval van een calamiteit.

Velco vindt deze dag erg belangrijk en wil BHV'ers op haar eigen manier in het zonnetje zetten. Daarom zijn wij benieuwd naar verhalen van BHV Toppers. Wanneer moest jouw BHV'er of team er staan voor jouw organisatie en mensen? Wie verdient er meer erkenning en waardering? Geef nu jouw BHV team of topper op! 

Daarnaast organiseren wij op de Dag van de BHV een Demo dag, waar wij laten zien wat er allemaal mogelijk is in ons unieke oefencentrum. Wanneer je nog niet bekend bent met ons oefencentrum dan hebben wij een speciaal aanbod voor je. Meer info volgt binnenkort. 

Wie geef jij op?

Kort nieuws

Stop productie TL lampen: Per 24 augustus dit jaar stopt de productie van TL lampen, dit kan gevolgen hebben voor je noodverlichting. Heb je nog TL lichten in je noodverlichting? Dan is het verstandig om op een natuurlijk moment over te stappen op LED. Wil je hier meer informatie over? Neem dan contact op. Velco denkt graag met je mee.

BHV cursussen in Zeist: Wil jij een BHV-cursus inplannen, maar heb je helaas geen tijd om naar ons mooie oefencentrum in Oldenzaal te komen? Wij hebben een paar data wanneer we de BHV Klassiek (basis of nascholing) in de centraal gelegen cursus locatie Zeist geven. Neem contact met ons op voor de mogelijkheden of bekijk de cursussen op onze website. 

Wetgeving voertuigblussers België: In België wordt momenteel veel niet-Belgisch vrachtverkeer bekeurd op het niet voor elkaar hebben van blusmidden in vrachtwagens. Voor elk voertuig met een maximaal toegestane massa van boven de 7,5 ton is het in België verplicht om minimaal een 3kg poederblusser aan boord te hebben. Voor transport van gevaarlijke stoffen en voor extra aanhangwagens gelden daarnaast nog extra regels. Bij het niet voldoen  aan deze wetgeving loop je het risico om een boete oplopend tot 350 euro te krijgen. Heb je vragen hierover? Of wil je 3kg blussers bestellen? Wij helpen je graag.

Vragen over één van deze onderwerpen? 

Neem contact op

Velco Brandveiligheid
www.Velco.nl

0541 – 51 39 53

Hamburgstraat 1
7575 EG Oldenzaal