Vuurwerkveiligheid

De brandveiligheid van zonnepanelen en elektrische auto's

Zonnepanelen en elektrische auto's zijn niet meer weg te denken, maar deze ontwikkelingen zijn niet zonder risico. Door de constante stroomdoorvoer is er een grotere kans op kortsluiting, wat uiteindelijk kan leiden tot een (beginnende) brand.

Tegenwoordig zijn de dagen van veel bedrijven bedekt met zonnepanelen, en dit wordt vaak gecombineerd met laadpalen op het parkeerterrein. Ook Velco heeft zonnepanelen en laadpalen voor elektrische auto's. Wat kan je doen om de risico's op het gebied van brandveiligheid te beperken? 

Lees hier onze tips!

Rookmelder normering is herzien 

Rook is niet altijd zichtbaar, en is vaak een grotere vijand dan gedacht. De NEN 2555 geeft richtlijnen voor rookmelders in woonfuncties, en is recentelijk herzien.

In de herziening staat onder andere meer informatie over het koppelen van rookmelders, en er zijn er adviezen toegevoegd voor alternatieve vormen van alarmering, zoals een rookmelder met een laagfrequent geluidssignaal. Wat betekent dit voor jou? Wij hebben de belangrijkste aanpassingen op een rijtje gezet. 

Aanpassingen rookmelder normering

Wij leveren complete brandveiligheid. Ben je benieuwd wat we nog meer kunnen betekenen? Neem vrijblijvend contact met ons op. 

Velco Brandveiligheid
Hamburgstraat 1
7575 EG Oldenzaal